مقررات رانندگی گردش | آیین نامه راهنمایی و رانندگی
آیین نامه

مقررات رانندگی گردش | آیین نامه راهنمایی و رانندگی

3 سال پیش 0

رانندگان باید به قواعد و قوانین مربوط به گردش آگاه باشند, این مبحث می تواند جزو سوالات امتحان آیین نامه شما نیز باشد در این پست به قوانین مربوط به گردش می پردازیم.

ویرایش و تکمیل اطلاعات

قواعد گردش در تقاطع ها به شرح زیر می باشد:

  • برای گردش به راست باید با توجه به سرعت و جهت و موقعیت وسایل نقلیه ای که در جلو و عقب حرکت می کنند با فاصله کافی و مناسب و با استفاده از چراغ راهنما و یا با دادن علامت , وارد خط عبور سمت راست شده و به طور کامل از کنار تقاطع بگذرند.
  • برای گردش به چپ باید با توجه به سرعت و جهت و موقعیت وسایل نقلیه ای که در جلو و عقب حرکت می کنند از فاصله کافی و مناسب چراغ راهنما استفاده نموده و یا با دادن علامت وارد مسیر مجاز سمت چپ شده و به طوری که پس از ورود به تقاطع , وسیله نقلیه در حدود مرکز تقاطع قرار گیرد سپس با رعایت حق تقدم عبور وسایل نقلیه ای که مستقیم و در مسیر و محل مجاز در حرکتند با حداقل سرعت به چپ گردش نماید به نحوی که پس از ورود به خیابان مورد نظر در مجاورت محور وسط آن خیابان قرار گیرد.
  • برای گردش به چپ در راه های بیرون شهر که منحصر به دو خط عبور رفت و برگشت بوده و مانع فیزیکی وسط جاده وجود نداشته باشد رانندگان وسایل نقلیه موظفند وسیله نقلیه را در شانه راه و در صورت نبودن آن , در منتهی الیه سمت راست راه متوقف نموده و سپس با توجه به سرعت و جهت و موقعیت وسایل نقلیه ای که به طور مستقیم در حال حرکت می باشند . با استفاده از چراغ راهنما و یا با دادن علامت اقدام به گردش نمایند.
  • در راه های یک طرفه برای گردش به چپ , رانندگان موظفند وسیله نقلیه را به منتهی الیه طرف چپ خیابان هدایت و سپس به چپ گردش کنند.

برای گردش به چپ دقت کنید در مسیر تابلو ممنوعیت گردش به چپ وجود نداشته باشد.

گردش به چپ ممنوع

نکات مهم

دور زدن در فاصله 150 متری پیچ ها و سربالایی ها و تونل ها که میدان دید کافی نیست و همچنین از روی خط پر یا ممتد ( یک خطه ممتد یا دو خط ممتد) ممنوع است.

به عقب راندن وسیله نقلیه در آزادراه ها و بزرگراه ها و ورودی و خروجی آنها ممنوع است , در راه های دیگر به هنگام ضرورت (مسافت کوتاه) با احتیاط کامل برای پرهیز از وقوع هرگونه حادثه و بسته شدن راه عبور وسایل دیگر, مجاز است.

در تقاطع هایی که با ترسیم جهت نما بر سطح آنها مسیر حرکت مشخص شده , رانندگان موظفند تنها در همان جهت ترسیم شده بر سطح تقاطع به حرکت خود ادامه دهند.

در معابری که با ترسیم جهت نما بر سطح آن مسیر حرکت مشخص شده , رانندگان تا حد امکان مسیر مشخص شده بر سطح معبر را دنبال می کنند مگر اینکه قصد تغییر خط یا توقف یا گردش داشته باشند که در این صورت با رعایت کامل مقررات , از مسیر مشخص شده خارج می شوند.

پایان

منابع : tinyurl

نظرات کاربران

نظری ثبت نشده است

نظرات رقابت